SERIOUS DRUMMING

In 2019 starten op de Rockacademie? Dan moet je vóór 5 april je demo insturen! Wil jij alles uit je aanmelding halen en een paar maanden extra bikkelen zodat je optimaal voorbereid je auditie in kan, meld je dan nu aan!

Over Kasper

Ik ben Kasper van der Voort (1986) en kom uit Amsterdam. Ik ben actief als uitvoerend muzikant en drumdocent en studeerde in 2010 af aan de Fontys Rockacademie in Tilburg. Ik geef al jaren met veel plezier les bij Music’scool in Waalwijk en Key4Music in Best, en in 2014 ben ik mijn eigen drumschool begonnen die zich specifiek richt op mensen die écht wat met drummen willen: Serious Drumming.

Ik vind het bij lesgeven bovenal heel belangrijk dat je samen een team vormt op weg naar een bepaald doel. De energie en het enthousiasme die daaruit voortkomen -wat ervoor zorgt dat jij zin hebt om uren per dag te zitten drummen- is voor mij de basis om op voort te borduren. Ik ga je veel oefeningen en praktische tips geven om te werken aan je coördinatie, techniek, onafhankelijkheid, sound, timing en creativiteit, maar ik ga je ook leren hoe je ’je eigen leraar wordt’, hoe je in de toekomst zorgt dat je ook op eigen houtje de problemen waar je tegenaan loopt kan tackelen.

Naast het lesgeven speel ik natuurlijk ook veel live met verschillende bands. Ik ben opgegroeid als rockdrummer, maar speel de afgelopen 10 jaar in bands in allerlei verschillende stijlen, van RnB tot Urban Balkan en funk tot het standaard bruiloft-repertoire. Ik maak live ook veel gebruik van elektronica, zoals een Roland SPD-sx, backingtracks en triggers.